Statistika a pravděpodobnost (B0B01STP)
letní semestr 2019/20

Podmínky zápočtu (před vyhlášením distanční výuky)

Podmínky pro udělení zápočtu jsou aktivní účast na cvičeních (povoleny jsou 4 neomluvené absence) a zisk alespoň 12 bodů z 24 možných. Body lze získat z celkem tří testů (každý za 8 bodů). První dva z nich se budou psát na přednáškách a poslední na cvičení. Na test můžete mít k dispozici 1 list formátu A4 s vlastními poznámkami. Na testech během přednášek je veškerá elektronika včetně kalkulačky zakázána. Na testu na cvičení je kalkulačka povolena (test bude převážně na statistiku). Další podrobnosti zde.


1. test:   ukázka zde
2. test:   ukázka zde
3. test:   ukázka zde

Příklady ke cvičením

1.cvičení
2.cvičení
3.cvičení   (Po 2.3. - výuka zrušena)
4.cvičení   (Čt 12.3. - výuka zrušena)
5.cvičení   (distanční výuka)
6.cvičení   (distanční výuka)
7.cvičení   (distanční výuka)
8.cvičení   (distanční výuka)
9.cvičení   (distanční výuka)
10.cvičení   (distanční výuka)
11.cvičení   poznámky k testování hypotéz (distanční výuka)
12.cvičení   (distanční výuka)

Oznámení:

Počínaje 23.3.2020 (zde) se (dočasně) přechází na distanční výuku. Co se týče podmínek zápočtu, je jasné, že během trvání distanční výuky je docházka automaticky "splněna".

Co se týče bodového zisku za testy: Pokud by byla výuka v dohledné době obnovena, je možné, že bude stanoven k získání zápočtu snížený počet bodů, místo dvou testů se bude psát jen jeden apod. O tom budete včas informováni.

Nadále prosím sledujte tyto webové stránky, kde budou aktualizovány příklady pro jednotlivé týdny semestru. Současně s tím si prosím propočítávejte i příklady z tohoto souboru a další příklady ze zdrojů doporučených na této stránce.